woensdag 17 december 2014

Het leven wordt gekust - 46

Soms moet je iets opgeven om ruimte te maken voor iets nieuws.

Als jij echt iets nieuws wilt, is het soms nodig om eerst iets op te geven. Het nieuwe kan niet op je pad komen zolang jij niet besluit om het oude, vertrouwde op te geven.

Als jij ander werk wilt dan je tot nu toe altijd gedaan hebt, omdat je daar geen voldoening meer in vindt, dan zul je zelf de eerste stap moeten zetten. Je zult wat je altijd gedaan hebt los moeten laten. Vanaf dat moment kan het universum zich gaan bezig houden om jou te helpen met het nieuwe dat je wilt gaan doen.

Hetzelfde geldt voor relaties. Als jij in een relatie zit die je niet meer verder helpt, waarin je niets meer kunt leren, dan is het misschien tijd om die relatie te beëindigen, en verder te gaan met je leven. Vanaf het moment dat jij besluit om die relatie stop te zetten, maak je ruimte vrij om een nieuwe relatie op je pad te laten komen.

Het heeft allemaal te maken met ontwikkeling. Het oude waar je altijd zo vertrouwd mee bent geweest, kan jou niet meer verder helpen in jouw ontwikkeling als mens. Het is nodig om voor iets nieuws te kiezen, om weer nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe dingen te leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten