zondag 30 november 2014

Het leven wordt gekust - 29

Je hart volgen, zal jou innerlijke rust brengen.

Je hart volgen! Doen wat goed voelt! Op je intuïtie afgaan!

We zijn het bijna verleerd (leuke woordspeling) in deze drukke, gejaagde maatschappij waarin je van jongs af aan geleerd wordt dat je moet leren. Het begint al vóór dat je naar school gaat. Het gaat verder als je op school zit. En ook nadat je klaar bent met je school moet je vaak nog verder leren om te kunnen functioneren in de baan die je hebt.

Er is natuurlijk ook niets mis met leren. Het feit dat er echter zoveel nadruk op wordt gelegd, leidt er toe dat we helemaal gericht zijn op onze ratio, en bijna niet meer op ons gevoel durven af te gaan. Toch hebben we beide nodig. Je moet naar je gevoel luisteren, maar ook logisch nadenken en je gezond verstand gebruiken.

Wil je echter goed in het leven staan, dan is het wel belangrijk om te doen wat bij jou past. Daarvoor is het nodig om naar je hart te luisteren. Diep van binnen kun je voelen of iets bij je past of niet. Vaak is ons eerste gevoel het juiste. Omdat we daarna echter meteen gaan nadenken, drukken we dat gevoel weg. Het gaat er om dat eerste gevoel te volgen. Daarna kun jij logica en gezond verstand gebruiken om te bereiken wat je wilt.

Laat je echter niet verleiden om met je gezond verstand je eerste gevoel om zeep te helpen. Vaak gaan we beredeneren waarom iets niet haalbaar is, of waarom het beter is om toch maar iets anders te doen.

Als jij leert om op je gevoel af te gaan en je hart te volgen, dan kun jij al jouw dromen waarmaken. Jij zult dan perfect in het leven staan, omdat jij doet wat overeenkomt met wie jij werkelijk bent, en je zult een gevoel van innerlijke rust ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten