maandag 1 december 2014

Het leven wordt gekust - 30

Geef je over aan het onbekende,
en je zult je verwonderen.

Als jij bereid bent om je gecontroleerde, uitgestippelde en geplande leven niet meer als een vaststaand gegeven te beschouwen, dan kunnen er wonderlijke dingen gebeuren.

Heel vaak blijven we alles doen op een manier waaraan we gewend zijn geraakt. Zelfs als we er niet meer tevreden over zijn. De zekerheid van wat we hebben, ook al zijn we daar niet tevreden over, heeft vaak onze voorkeur boven de onzekerheid van iets nieuws wat misschien wel veel meer voldoening zal geven.

Soms moet je de zekerheden die je hebt opgebouwd niet meer als vanzelfsprekend beschouwen en durven los te laten. Probeer naar je hart te luisteren, en te voelen of het leven met al zijn zekerheden jou brengt waar je eigenlijk naar op zoek bent.

Durf de gebaande paden te verlaten en het pad te lopen dat bijna niemand gaat. Het maakt niet uit welk pad je gaat, zolang het maar jouw pad is. Uiteindelijk zal het jou brengen waar jij hoort te zijn.

Je overgeven aan iets nieuws, ook al weet je niet waar het toe zal leiden, zal jou uiteindelijk brengen wat je zoekt, en jou veel meer uitdaging en voldoening brengen dan alle zekerheid waaraan je zo gehecht bent en die je zo moeilijk los durft te laten.

Geef je over aan het onbekende en je zult je verwonderen. Niet alleen over wat er mogelijk is, maar ook over de capaciteiten waarover jij beschikt. Capaciteiten die altijd verborgen zijn gebleven, en nooit aan de oppervlakte konden komen, omdat jij dat zelf niet toeliet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten