zaterdag 6 december 2014

Het leven wordt gekust - 35

Om God te vinden, moet je jezelf zoeken.

Als jij op zoek bent naar God, dan moet je heel diep van binnen naar jezelf op zoek gaan. Je moet je gedachten die vooral met je ego samenhangen, proberen uit te schakelen. Jij bent namelijk niet je gedachten, en ook niet het beeld dat jij van jezelf geschapen hebt.

Een goed hulpmiddel om je gedachten uit te schakelen is meditatie. In de stilte zul jij jezelf verbinden met wie jij werkelijk bent. Als jij de tijd neemt om je regelmatig even terug te trekken uit de drukte van alledag, dan zul je merken dat je steeds dichter komt bij wie jij werkelijk bent.

Door je gedachten uit te schakelen, door te voelen en naar je hart te luisteren, kom jij erachter dat alle leven met elkaar is verbonden en dat jij daar ook deel vanuit maakt. Al het leven komt voort uit dezelfde goddelijk bron, en keert daar uiteindelijk ook weer naar terug. Jij bent een mens met een goddelijke ziel!

Het besef dat iedereen, net als jij, verbonden is met die goddelijke eenheid zorgt ervoor dat je mensen anders gaat zien. Het wordt steeds moeilijker om te concurreren, te oordelen of om iemand als jouw vijand te zien. Op het moment dat je dat doet keer je jezelf namelijk tegen de bron waar jij ook vandaan komt.

Het besef dat jij onderdeel bent van die goddelijke eenheid zorgt ervoor dat je anders tegen het leven aankijkt. Je weet dat wat je meemaakt in je leven een bepaald doel dient, ook al is dat doel niet altijd duidelijk. Het zorgt er ook voor dat jij anders tegen jezelf aankijkt. Jij beseft dat je jezelf niet anders hoeft voor te doen dan je bent, dat je jezelf geen verwijten hoeft te maken, en dat je geduld met jezelf moet hebben. Jij bent net als ieder mens een uniek onderdeel van een goddelijke eenheid, en je hoeft alleen maar degene te zijn wie je bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten