vrijdag 5 december 2014

Het leven wordt gekust - 34

Echte liefde is altijd onvoorwaardelijk.

Liefde kan alleen maar onvoorwaardelijk zijn. Zo gauw je voorwaarden gaat stellen om liefde voor iets of iemand te voelen, is dat geen liefde.

Als jij zegt van het leven te houden, maar dat alleen doet op het moment dat het brengt wat jij er van verwacht, dan hou je niet echt van het leven. Van het leven houden, wil zeggen dat je het leven aanvaardt zoals het komt, met al zijn hoogte- en dieptepunten.

Liefde waarbij we voorwaarden stellen, heeft te maken met ons ego. Ons ego kan met bepaalde zaken niet omgaan, en we gaan dan voorwaarden stellen waaronder we van iets of iemand kunnen houden. Onvoorwaardelijke liefde heeft echter niets met het ego te maken. Onvoorwaardelijke liefde komt recht uit je hart.

Zo moet je ook leren om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Dat wil zeggen dat je jezelf volledig aanvaardt zoals je bent. Je moet ook je fouten en tekortkomingen aanvaarden. Dit houdt in dat je ze niet als fouten en tekortkomingen moet zien, maar als onderdeel van wie jij op dit moment in je leven bent.

Dat wil niet zeggen dat je niet kunt veranderen. Je bent in dit leven op deze aarde om jezelf te ontwikkelen. Dat lukt niet door jezelf verwijten te maken over wat volgens jou nog niet volmaakt is. Alleen door op elk moment onvoorwaardelijk van jezelf te houden, kun jij jezelf ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten