dinsdag 23 december 2014

Het leven wordt gekust - 52

Duisternis bestaat niet. Duisternis is het ontbreken van licht.

Als het lijkt of jouw leven zich alleen nog maar in het donker afspeelt, dan wordt het tijd dat je gaat beseffen dat duisternis eigenlijk niet bestaat.

Je ervaart duisternis wanneer een lichtbron niet meer aanwezig is. Wanneer de zon ’s avonds ondergaat, wordt het donker. Het is echter niet zo dat het donker zelf bestaat. Het donker wordt zo ervaren, omdat er geen licht meer aanwezig is. Het wordt donker, omdat de zon achter de horizon verdwenen is. Die zon is er echter nog steeds. Ze is voor jou echter even niet meer zichtbaar. Vanaf het moment dat de zon ’s morgens vanachter de horizon weer opkomt, verdwijnt de duisternis.

Zo is het ook in jouw leven. Je ervaart duisternis, omdat je het licht niet meer toelaat in je leven. Je hebt niet meer in de gaten dat jij degene bent die er voor zorgt, of jij licht en liefde wilt laten schijnen in je leven. Het licht is er nog altijd, omdat jij het echter even niet meer toelaat, ervaar jij de wereld en jouw leven als gehuld in het donker.

Het licht is er echter altijd. Op het moment dat jij er voor kiest om het licht weer te laten schijnen in jouw leven, zal de illusie van duisternis uit jouw leven verdwijnen.

Elke dag opnieuw ben jij degene die de zon kan laten schijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten