dinsdag 2 december 2014

Het leven wordt gekust - 31

In de stilte kun je jezelf vinden.

Heb je het gevoel dat je in je leven steeds weer achter de feiten aan loopt, dat alles je steeds overkomt, en dat je wordt geleefd?

Dan wordt het tijd om erachter te komen wie je nu werkelijk bent, en waarom en op welke manier je  handelt en functioneert. Misschien doe je  wel heel veel dingen op automatische piloot. Je bent ze op een bepaalde manier gaan doen, omdat het toen voor jou de goede manier was, of misschien wel omdat je dacht dat het van je werd verwacht..

We zijn door onze opvoeding en door de hele maatschappij geconditioneerd, zodat we heel veel dingen doen zonder erbij na te denken. We zijn ze als vanzelfsprekend gaan beschouwen, en we staan er zelfs niet bij stil dat het ook heel anders kan.

Als jij niet meer tevreden bent met de manier waarop je leeft, dan wordt het tijd om je leven eens goed onder de loep te nemen, en voor jezelf uit te zoeken wie je nu eigenlijk bent en wat je van het leven verwacht.

Om daarachter te komen, is het belangrijk om geregeld enkele momenten in stilte door te brengen. Hoewel we het niet meer gewend zijn om in stilte te verblijven, om niets te zeggen en zeker om niets te denken, is het essentieel om die momenten in te bouwen in je dagelijks ritueel.

Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord wordt, en gun jezelf de tijd om te zien wat er gebeurt, als je bereid bent om enkele minuten tot rust te komen, volledig te ontspannen, je ademhaling te controleren, en je over te geven aan de leegte.

Je zult beter gaan functioneren, meer ontspannen zijn, en jezelf verbazen over het feit dat de stilte je vaak meer te vertellen heeft over jezelf dan gedachten of gesprekken. Je zult beter naar je hart luisteren, je intuïtie zal zich ontwikkelen, je komt dichter bij je ware aard, en uiteindelijk zullen deze momenten van stilte jou laten zien wat voor jou echt belangrijk is, en zul je daar ook naar gaan leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten