woensdag 3 december 2014

Het leven wordt gekust - 32

Waarom je iets doet,
is minstens even belangrijk, als wat je doet.

Het is belangrijk om je regelmatig af te vragen of je beweegredenen waarom je iets doet wel eerlijk en oprecht zijn.

Doe je de dingen die je doet vanuit je hart, of doe je ze omdat je vindt dat het zo hoort, omdat het van je verwacht wordt, omdat je er aan gewend bent, of omdat het jouw ego streelt?

Door zo nu en dan bij jezelf te rade te gaan wat nu je werkelijke redenen zijn om iets te doen, kun je veel over jezelf te weten komen.

Doe jij het werk dat je doet, omdat je het graag doet, omdat je er veel geld mee verdient, of omdat het je aanzien geeft?

Brengt jouw relatie met je partner nog wat je er van verwacht, of is het alleen maar de zekerheid van wat vertrouwd en bekend is die jou doet besluiten om er mee door te gaan?

Stel jij jezelf dienstbaar op naar anderen, omdat het jou veel voldoening geeft om anderen te helpen, of omdat het jouw ego streelt als anderen zeggen dat je zo geweldig bent, omdat je altijd voor iedereen klaar staat?

Als je veel dingen doet, terwijl je beweegredenen niet zuiver zijn, dan ben je niet echt jezelf, Volg je hart en probeer zoveel mogelijk de dingen te doen die goed voelen, die echt passen bij wie je werkelijk bent. Laat de rest zoveel mogelijk achter je, en je zult zien dat je jezelf steeds beter gaat voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten