donderdag 4 december 2014

Het leven wordt gekust - 33

Wees geduldig met jezelf.

Het is niet gemakkelijk om bepaalde patronen te doorbreken. We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we in deze maatschappij geleefd worden, en dat we zelf zeer weinig invloed hebben op wat we nu werkelijk willen. Toch is dat niet waar.

Als jij echt iets wilt veranderen, dan ben jij in staat om dat te doen. Hiervoor is het echter wel nodig dat je goed bij jezelf te rade gaat wat wel en wat niet belangrijk voor je is. Op het moment dat je dat op een rij hebt, kun je er aan gaan werken om dingen anders te gaan doen.

Dit is echter geen gemakkelijk proces. Het is heel waarschijnlijk dat je tegenstand ondervindt van je omgeving. Je kunt het zelf moeilijk vinden om bepaalde patronen te doorbreken. Misschien is het nodig om weer te gaan studeren of cursussen te volgen die jou helpen om te bereiken wat je voor ogen hebt.

Het zal echt niet van de ene op de andere dag veranderen. Dat is ook niet mogelijk. Je zult je gedachten bewust gericht moeten houden op het doel dat je wilt bereiken. Zet kleine stapjes in de goede richting. Je zult merken dat je soms geholpen wordt door dingen die op je pad komen of door mensen die je tegenkomt.

Uiteindelijk zul je echter bereiken wat je wilt. Laat je onderweg niet ontmoedigen. Besef dat het tijd en moeite kost, maar dat de beloning alles goed maakt.

Wees op de weg er naar toe geduldig met jezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten